MBC Forum Banner

Author Topic: ~Benelli rfs150i~  (Read 3417 times)

Offline @wave_pailang@

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
~Benelli rfs150i~
« on: 13 January , 2018, 00:08:49 AM »
 ;D ;D buat pemilik2 rfs dan ahli2 group berkongsi info dengan jenama ini

Offline Abol

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • bikerzmagazine.com
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #1 on: 15 January , 2018, 13:43:32 PM »
berapa harga motor ni, berapa pula anggaran untuk kos penyelenggaran bila cukup masa servis???
Used ur bike ride to Jannah not Jaahanam.

Offline soul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #2 on: 15 January , 2018, 14:22:12 PM »
berapa harga motor ni, berapa pula anggaran untuk kos penyelenggaran bila cukup masa servis???

jiran saya otw amek motor ni .. katanya 6k. almost same price dgn V15 modenas bajaj.
sekadar itu yang saya tahu.

once dah kluar, boleh test ride and share review kt sini.  ;)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 327
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #3 on: 18 January , 2018, 12:01:22 PM »
Tak pernah nampak motorsikal ni di jalanan. Di kedai mungkin saya yang tak perasan. Dengar citer pakai 3 spark plug. ye ke?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #4 on: 18 January , 2018, 12:05:08 PM »
Tak pernah nampak motorsikal ni di jalanan. Di kedai mungkin saya yang tak perasan. Dengar citer pakai 3 spark plug. ye ke?

3 spark plug sama macam enjin modenas pulsar200

Offline hokkageke4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #5 on: 18 January , 2018, 16:14:25 PM »
Tak pernah nampak motorsikal ni di jalanan. Di kedai mungkin saya yang tak perasan. Dengar citer pakai 3 spark plug. ye ke?

Selalu nampak kat NKVE on the way ke tempat kerja...pagi-pagi mesti ada...he he he

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #6 on: 18 January , 2018, 16:17:13 PM »
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang
eh~

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #7 on: 19 January , 2018, 08:57:19 AM »
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang

kilang guna tu guna apa? apa kilang tu guna? guna untuk apa?

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #8 on: 19 January , 2018, 15:09:42 PM »
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang

kilang guna tu guna apa? apa kilang tu guna? guna untuk apa?

damn..salah taip.hampeh...hahahaa

kilang gula lah...CSR...kekekeek

eh~

sarjantulang
eh~

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 327
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #9 on: 19 January , 2018, 23:42:37 PM »
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang
kekekeke
kilang guna tu guna apa? apa kilang tu guna? guna untuk apa?

damn..salah taip.hampeh...hahahaa

kilang gula lah...CSR...kekekeek

eh~

sarjantulang
kekekeke
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline serez

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #10 on: 08 May , 2018, 12:37:32 PM »
oh dh ada tered bagus2. nk tanya ada sape yg pernah buat waranti claim dkt sc segambut? kena by appointment saja ke?

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 327
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: ~Benelli rfs150i~
« Reply #11 on: 12 May , 2018, 20:31:51 PM »
oh dh ada tered bagus2. nk tanya ada sape yg pernah buat waranti claim dkt sc segambut? kena by appointment saja ke?

Oh...tak tau pulak kalau nak claim warranty kena appointment gak...tapi RASAnya kena la buat appointment proper sikit kan...

RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!