MBC Forum Banner

Author Topic: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018  (Read 5009 times)

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« on: 12 January , 2018, 08:38:54 AM »
Campmeet Lata Lembik. 10-11 mac 2018
Di syorkan kita join activity ini. Datang dengan nama MBC. Ride dlm group mbc ke tempat ini, Lata Lembik. Bermalam dalam kemah. Bawa sendiri.

https://www.facebook.com/events/402703736819946/?ti=cl
 
Wind in your hair, flies on your teeth.
Yeah, that's what travel on motorcycle is all about.

Offline saiful7168

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #1 on: 12 January , 2018, 09:12:19 AM »
Kelengkapan camping tiada la AA. Tapi menarik ni kalu boleh join. AA g naik apa nnti?

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #2 on: 12 January , 2018, 09:14:59 AM »
Insha Allah, AA naik KTN rs3.
Wind in your hair, flies on your teeth.
Yeah, that's what travel on motorcycle is all about.

Offline uncle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • uncle profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #3 on: 12 January , 2018, 10:53:55 AM »
Insha Allah, AA naik KTN rs3.

InsyaAllah saya pon follow.

ada nak kene redah sungai ke AA..

risau tenggelam kuda saya nnt.

- uncle bleedingme -
Honda NSR150R - Yamaha TZM150 - Kawasaki Er6N - Kawasaki V9 - Aprilia Shiver 750 -

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #4 on: 12 January , 2018, 16:36:16 PM »
Insha Allah, AA naik KTN rs3.

InsyaAllah saya pon follow.

ada nak kene redah sungai ke AA..

risau tenggelam kuda saya nnt.

- uncle bleedingme -
Utk ke tapak kemah tiada river crossing, jalan biasa sahaja. Tapi jika bleedingme register utk join offroad ride tu sekali, AA dengar ia hardcore sikit. AA nak attend, duduk duduk rilek di camp sahaja dan main air gitu.

Sent from my PLK-L01 using Tapatalk

Wind in your hair, flies on your teeth.
Yeah, that's what travel on motorcycle is all about.

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #5 on: 12 January , 2018, 20:48:24 PM »
Salam..
Sangat berminat nak join.. camping dan offroad insyAllah..
AA bawak basikal x? jom kita ber mtb.. hehe
Tidak, AA naik motor.

Sent from my PLK-L01 using Tapatalk

Wind in your hair, flies on your teeth.
Yeah, that's what travel on motorcycle is all about.

Offline Abg Jaa

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 45
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #6 on: 12 January , 2018, 20:58:55 PM »
Insya Allah... Teringin juga nak jumpa otai2 mbc ni. Tapi segan pulak nnt kalau tak kenal orang... dan org tak kenal kita.....
Regards,
Abg Jaa

Offline Mohdi

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #7 on: 13 January , 2018, 10:02:25 AM »
Insyaallah saya akan hadir, bawak klx dan akan masuk offroad.. kalau kat situ kita akan masuk ke kem sanker.. laluan mudah kalau kering tapi sedikit penat kalau hujan.. saya dah pernah masuk, kem sangker tu kawasan dia sangat best, Ada pondok untuk bermalam dan ada sungai yang  boleh mandi manda..

Dalam keadaan biasa kita boleh sampai dalam masam kurang daripada sejam.. tapi kalau banyak 4x4 masuk sebelum itu jalan akan jadi teruk... Masa nie penat sikitlah..

Di lata lembik ada tersedia chalet yang boleh disewa... Tapi berkhemah masih the best choice...

« Last Edit: 13 January , 2018, 10:05:19 AM by Mohdi »

Offline Abg Jaa

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 45
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #8 on: 13 January , 2018, 10:07:54 AM »
Insyaallah saya akan hadir, bawak klx dan akan masuk offroad.. kalau kat situ kita akan masuk ke kem sanker.. laluan mudah kalau kering tapi sedikit penat kalau hujan.. saya dah pernah masuk, kem sangker tu kawasan dia sangat best, Ada pondok untuk bermalam dan ada sungai yang  boleh mandi manda..

Dalam keadaan biasa kita boleh sampai dalam masam kurang daripada sejam.. tapi kalau banyak 4x4 masuk sebelum itu jalan akan jadi teruk... Masa nie penat sikitlah..

Di lata lembik ada tersedia chalet yang boleh disewa... Tapi berkhemah masih the best choice...
Kalau dalam masam kurang sejam... Kalau tak masam, berapa lama pulak Tuan Mohdi?

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Regards,
Abg Jaa

Offline uncle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • uncle profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #9 on: 16 January , 2018, 07:27:12 AM »
Insya Allah... Teringin juga nak jumpa otai2 mbc ni. Tapi segan pulak nnt kalau tak kenal orang... dan org tak kenal kita.....

Datang je bro.. jumpa, salam kenalkan diri.. kita borak2 la.. ehehe

Honda NSR150R - Yamaha TZM150 - Kawasaki Er6N - Kawasaki V9 - Aprilia Shiver 750 -

Offline Abg Jaa

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 45
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #10 on: 16 January , 2018, 08:07:58 AM »
Insya Allah... Teringin juga nak jumpa otai2 mbc ni. Tapi segan pulak nnt kalau tak kenal orang... dan org tak kenal kita.....

Datang je bro.. jumpa, salam kenalkan diri.. kita borak2 la.. ehehe
Thank You Uncle. Kalau tak clash dgn activity lain, saya akan join campmeet ni sebab teringin jumpa otai2 MBC.... Mcm Mohdi, Abg Acid, burnjr dan uncle yg famous tu... Hehehe

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Regards,
Abg Jaa

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #11 on: 17 January , 2018, 09:09:38 AM »
Tuan AA,
Bolehkah kalau saya cadangkan kita kasi bikin senarai sapa yang akan join event ini yang akan membawa nama MBC?
Boleh saya tolong mulakan tak? Formatnya : nama / model Motorsikal
1) Abg Acid
2) Mohdi KLX 150
3) PCX Warrior
4) uncle
5)Makaii
6)
lets keep the list growing!
-OraMinggirTabrak!-
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Abg Jaa

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 45
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #12 on: 17 January , 2018, 14:38:42 PM »
Tuan AA,
Bolehkah kalau saya cadangkan kita kasi bikin senarai sapa yang akan join event ini yang akan membawa nama MBC?
Boleh saya tolong mulakan tak? Formatnya : nama / model Motorsikal
1) Abg Acid
2) Mohdi KLX 150
3) PCX Warrior
4) uncle
5)Makaii
6)
lets keep the list growing!
-OraMinggirTabrak!-
Saya belum ada motorsikal lagi, masih mencari2... Skrg guna c70 aje.... Kalau ada rezeki dpt beli satu motor, insya Allah saya join.

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Regards,
Abg Jaa

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #13 on: 18 January , 2018, 21:44:08 PM »
Tuan AA,
Bolehkah kalau saya cadangkan kita kasi bikin senarai sapa yang akan join event ini yang akan membawa nama MBC?
Boleh saya tolong mulakan tak? Formatnya : nama / model Motorsikal
1) Abg Acid
2) Mohdi KLX 150
3) PCX Warrior
4) uncle
5)Makaii
6)
lets keep the list growing!
-OraMinggirTabrak!-

Mari mari.
Kasi tambah nama dalam.senarai
Wind in your hair, flies on your teeth.
Yeah, that's what travel on motorcycle is all about.

Offline Skyjorkko

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Campmeet 2018, Lata Lembik 10-11 Mac 2018
« Reply #14 on: 23 January , 2018, 18:44:46 PM »
It feels good to get a good description along with detail down to the next track.