MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha NMAX 155 - Version 1  (Read 53299 times)

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 11 January , 2018, 15:56:53 PM »
Assalamualaikum & salam sejahtera MBCians

ade owner Nmax dalam ni? meh tukar2 cerita  ;D

Offline musbiaggi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #1 on: 11 January , 2018, 20:53:50 PM »
Pemilik nmax melapor. Dah setahun lebih guno. So far ok. Minyak jimat, kelajuan ok cuma eksobar standat keras. Bunyi enjin kasar kalau kompare suzuki vs

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #2 on: 11 January , 2018, 23:20:06 PM »
Pemilik nmax melapor. Dah setahun lebih guno. So far ok. Minyak jimat, kelajuan ok cuma eksobar standat keras. Bunyi enjin kasar kalau kompare suzuki vs
nmax dgn nvx minyak samo ke nmax jimat lagi boh?

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #3 on: 12 January , 2018, 00:18:06 AM »
Pemilik nmax melapor. Dah setahun lebih guno. So far ok. Minyak jimat, kelajuan ok cuma eksobar standat keras. Bunyi enjin kasar kalau kompare suzuki vs
Den lepas sebulan dua guna terus tukar ke YSS DTG ;D

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #4 on: 12 January , 2018, 00:19:55 AM »
nmax dgn nvx minyak samo ke nmax jimat lagi boh?
Lebih kurang je rasanya, tp mileage NVX per tank lg kurang sebab tank lg kecik

NVX punya tank 4.6L je, Nmax 6.6L

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #5 on: 12 January , 2018, 07:34:06 AM »
nmax dgn nvx minyak samo ke nmax jimat lagi boh?
Lebih kurang je rasanya, tp mileage NVX per tank lg kurang sebab tank lg kecik

NVX punya tank 4.6L je, Nmax 6.6L

owner NVX claim full tank boleh pegi 210km... tak pernah kira la plak utk Nmax guna seminggu aritu... macam lebih kurang pun ade walau tank lebih besar.. wahaha...  ;D


Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #6 on: 12 January , 2018, 09:25:15 AM »
owner NVX claim full tank boleh pegi 210km... tak pernah kira la plak utk Nmax guna seminggu aritu... macam lebih kurang pun ade walau tank lebih besar.. wahaha...  ;D

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Offline inspektor_sahab

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #7 on: 12 January , 2018, 15:31:19 PM »
Saya newbie.....berapa harga NMAX OTR skrg?

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #8 on: 18 January , 2018, 11:06:41 AM »

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Dasat sampai 300km
Ada tengok kat fb 6liter 281km bawak 70-100kmj
Menarik tapi takut tak tahan naik skuter pegi keje.rasa slow huhu
Perasaan sendirii je ni haha

Nvx boleh masuk tank 8liter tapi custom yang tak best tu

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #9 on: 18 January , 2018, 11:55:45 AM »

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Dasat sampai 300km
Ada tengok kat fb 6liter 281km bawak 70-100kmj
Menarik tapi takut tak tahan naik skuter pegi keje.rasa slow huhu
Perasaan sendirii je ni haha

Nvx boleh masuk tank 8liter tapi custom yang tak best tu


Kat mana iklan tank 8liter tu bro.. boleh share.....


Boleh wat jelajah siam kurang berenti isi minyak ni...

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
« Last Edit: 18 January , 2018, 13:21:42 PM by fardy »

Offline hokkageke4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #11 on: 18 January , 2018, 16:08:23 PM »

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Dasat sampai 300km
Ada tengok kat fb 6liter 281km bawak 70-100kmj
Menarik tapi takut tak tahan naik skuter pegi keje.rasa slow huhu
Perasaan sendirii je ni haha

Nvx boleh masuk tank 8liter tapi custom yang tak best tu


Kat mana iklan tank 8liter tu bro.. boleh share.....


Boleh wat jelajah siam kurang berenti isi minyak ni...

Boleh dah ni lan...moto keluar terus tukar,selesa tu 8 liter....

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #12 on: 18 January , 2018, 17:16:14 PM »

Boleh dah ni lan...moto keluar terus tukar,selesa tu 8 liter....
ko tak amik ke?
hehe

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #13 on: 18 January , 2018, 18:58:07 PM »
Saya newbie.....berapa harga NMAX OTR skrg?

Kian huat padang jawa rm9600 otr
Baru tengok

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #14 on: 18 January , 2018, 19:14:03 PM »

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Dasat sampai 300km
Ada tengok kat fb 6liter 281km bawak 70-100kmj
Menarik tapi takut tak tahan naik skuter pegi keje.rasa slow huhu
Perasaan sendirii je ni haha

Nvx boleh masuk tank 8liter tapi custom yang tak best tu


Kat mana iklan tank 8liter tu bro.. boleh share.....


Boleh wat jelajah siam kurang berenti isi minyak ni...

Boleh dah ni lan...moto keluar terus tukar,selesa tu 8 liter....


Haah saba luuh giler.... Ntah dapat ke tak motornya... Hahaha