MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha NMAX 155 - Version 1  (Read 10061 times)

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 57
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #45 on: 09 August , 2018, 16:58:12 PM »
warna hitam pun cun jugak .. hitam menawan gituww
black panther wakanda forever !!
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline ahoo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #46 on: 09 September , 2018, 21:26:09 PM »
Salam Sejahtera kepada semua pengguna Nmax dan MBCian


Saya punya Nmax dah 30 ribu km. Rasa performance ada drop sikit. Susah nak dapat 100km/h.
Pulas habis jalan datar pun dapat 105km/h. Dulu rasanya 110 km/h+

Masih standard kilang. Minyak tukar setiap 3 ribu km.
CVT baru tukar pada 25 ribu km bila icon Belt kelip2.
Buat CVT service setiap 5-6 ribu km, sebab dalam buku manual tak tulis nak inspect CVT pun.

Kepada yang tak pernah service CVT, adakah Nmax anda masih mantap?

Kalau bincang topic macam ni kat FB/Whatsapp macam2 opinion bashing.
So kita try forum yang lebih mesra pengguna pula, hahaha

Dulu motor pertama saya Honda Wave 125 pun selalu mencelah topic di kalangan MBC
Time has gone and we're back for good again here! Nice to meet you all.

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 457
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #47 on: 10 September , 2018, 23:56:52 PM »
Salam Sejahtera kepada semua pengguna Nmax dan MBCian


Saya punya Nmax dah 30 ribu km. Rasa performance ada drop sikit. Susah nak dapat 100km/h.
Pulas habis jalan datar pun dapat 105km/h. Dulu rasanya 110 km/h+

Masih standard kilang. Minyak tukar setiap 3 ribu km.
CVT baru tukar pada 25 ribu km bila icon Belt kelip2.
Buat CVT service setiap 5-6 ribu km, sebab dalam buku manual tak tulis nak inspect CVT pun.

Kepada yang tak pernah service CVT, adakah Nmax anda masih mantap?

Kalau bincang topic macam ni kat FB/Whatsapp macam2 opinion bashing.
So kita try forum yang lebih mesra pengguna pula, hahaha

Dulu motor pertama saya Honda Wave 125 pun selalu mencelah topic di kalangan MBC
Time has gone and we're back for good again here! Nice to meet you all.
Welcome back bro...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!