MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha NMAX 155 - Version 1  (Read 21650 times)

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 76
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #45 on: 09 August , 2018, 16:58:12 PM »
warna hitam pun cun jugak .. hitam menawan gituww
black panther wakanda forever !!
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline ahoo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #46 on: 09 September , 2018, 21:26:09 PM »
Salam Sejahtera kepada semua pengguna Nmax dan MBCian


Saya punya Nmax dah 30 ribu km. Rasa performance ada drop sikit. Susah nak dapat 100km/h.
Pulas habis jalan datar pun dapat 105km/h. Dulu rasanya 110 km/h+

Masih standard kilang. Minyak tukar setiap 3 ribu km.
CVT baru tukar pada 25 ribu km bila icon Belt kelip2.
Buat CVT service setiap 5-6 ribu km, sebab dalam buku manual tak tulis nak inspect CVT pun.

Kepada yang tak pernah service CVT, adakah Nmax anda masih mantap?

Kalau bincang topic macam ni kat FB/Whatsapp macam2 opinion bashing.
So kita try forum yang lebih mesra pengguna pula, hahaha

Dulu motor pertama saya Honda Wave 125 pun selalu mencelah topic di kalangan MBC
Time has gone and we're back for good again here! Nice to meet you all.

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #47 on: 10 September , 2018, 23:56:52 PM »
Salam Sejahtera kepada semua pengguna Nmax dan MBCian


Saya punya Nmax dah 30 ribu km. Rasa performance ada drop sikit. Susah nak dapat 100km/h.
Pulas habis jalan datar pun dapat 105km/h. Dulu rasanya 110 km/h+

Masih standard kilang. Minyak tukar setiap 3 ribu km.
CVT baru tukar pada 25 ribu km bila icon Belt kelip2.
Buat CVT service setiap 5-6 ribu km, sebab dalam buku manual tak tulis nak inspect CVT pun.

Kepada yang tak pernah service CVT, adakah Nmax anda masih mantap?

Kalau bincang topic macam ni kat FB/Whatsapp macam2 opinion bashing.
So kita try forum yang lebih mesra pengguna pula, hahaha

Dulu motor pertama saya Honda Wave 125 pun selalu mencelah topic di kalangan MBC
Time has gone and we're back for good again here! Nice to meet you all.
Welcome back bro...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline rais

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Jarak KM dari spare tank blinking sampai habis minyak.
« Reply #48 on: 17 October , 2018, 12:21:48 PM »
Salam. Ade sesiapa tahu atau pernah cuba buat minyak Nmax habis dari start blinking? Berapa jarak KM die boleh ya dari die start blinking tu? Saya pengguna Nmax baru (newbie).  :)

Offline fadly98

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #49 on: 17 October , 2018, 19:45:46 PM »
Salam. Ade sesiapa tahu atau pernah cuba buat minyak Nmax habis dari start blinking? Berapa jarak KM die boleh ya dari die start blinking tu? Saya pengguna Nmax baru (newbie).  :)
Blh cecah 200kmh klu speed 100km/h.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk


Offline fadly98

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #50 on: 17 October , 2018, 19:46:35 PM »
Salam. Ade sesiapa tahu atau pernah cuba buat minyak Nmax habis dari start blinking? Berapa jarak KM die boleh ya dari die start blinking tu? Saya pengguna Nmax baru (newbie).  :)
Blh smp 200km klu speed dlm 100km/h.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk


Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #51 on: 19 October , 2018, 08:58:51 AM »
Salam. Ade sesiapa tahu atau pernah cuba buat minyak Nmax habis dari start blinking? Berapa jarak KM die boleh ya dari die start blinking tu? Saya pengguna Nmax baru (newbie).  :)
Blh smp 200km klu speed dlm 100km/h.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk
berapa besar tangki tu? not bad la kalau boleh sampai 180 - 200 kilometer dengan speed macam tu
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 76
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #52 on: 21 October , 2018, 09:06:21 AM »
nvx ni tank 4.5L .. mmg baik sgt dah tu, bole pegi jauh  8) 8)
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|